Ervaringen

Vrouw, 37 jaar , lead auditor

“Ik heb contact gezocht met Veronique omdat ik niet goed in mijn vel zat. Ik werkte en leefde op de automatische piloot en zorgde voor mijn kinderen op de automatische piloot. Ik was continu aan het plannen om mijn dagen zo efficiënt mogelijk in te delen.  Ik kreeg dan wel veel gedaan maar dit ging gepaard met constante stress.

Hoewel ik bij aanvang een beetje sceptisch was (ik heb een beetje weerstand tegen mensen die alsmaar van alles voelen), merkte ik na de eerste afspraak al dat ik op de juiste plek was. Zij weet goed te spiegelen wat ik doe, heeft mij laten inzien wat dat met mijzelf doet en hoe ik op de ander kan overkomen. Zij heeft mij geleerd signalen van mijn lijf te herkennen en even stil te staan om dan een bewuste keuze te maken hoe hiermee om te gaan.

De sessies waren confronterend en leerzaam. Ik houd nog steeds van plannen, maar ben veel beter in staat gezonde keuzes te maken die bijdragen aan een goede werk- privé balans. Ik geniet weer van de vrije momenten met mijn gezin zonder in mijn hoofd een continu to do lijstje af te werken.

Met deze review doe ik af aan de impact die het heeft gehad, want dit zijn slechts enkele voorbeelden.

Veronique haakt op van alles wat ter sprake komt aan en pakt deze mogelijkheid om middels een oefening tot een helder (soms pijnlijk) inzicht te komen.

Ik zie dit als een cadeau aan mijzelf. Ik ben er een wijzer en rijker mens van geworden en zou dit iedereen gunnen.

Vrouw, 38 jaar, onderzoekster (PhD)

“Toen ik bij Veronique binnenstapte, voelde het meteen goed. In onze sessies nam ze echt de tijd om naar me te luisteren. Geen haast, geen oordeel. Gewoon een luisterend oor en een vriendelijke hand om me door mijn gedachten en gevoelens te leiden. Soms waren het gesprekken, soms oefeningen of aanrakingen, maar altijd met een dosis begrip en warmte. Zonder enige moeite kreeg ze mij aan het huilen, iets wat me thuis juist niet lukt, terwijl het zo kan opluchten. Zo veilig voelde ik me dus! Hoewel de sessies mij heel erg confronteerde met mij zelf en mijn zelfbeeld, was het echt een eyeopener.  Ik kreeg ook goede handvatten mee om hier thuis mee aan de slag te gaan.

Het beste van alles was dat ik me echt vrij voelde om mezelf te zijn. Geen maskers, geen spelletjes. Alleen ik en mijn gedachten, die langzaam maar zeker naar boven kwamen en weer in lijn werden gebracht.

Dus ja, haptotherapie was voor mij een echte verademing. Het heeft me geholpen om weer in contact te komen met mezelf. Ik ben Veronique erg dankbaar voor de hulp, en ik zou het absoluut aanraden aan iedereen die op zoek is naar een beetje meer balans en rust in hun leven.”

 

Vrouw, 40 jaar, psychologe

Door mijn verleden ben ik in een patroon terechtgekomen waarbij het contact met mijn eigen gevoel en wil niet vanzelfsprekend is. Psychotherapie heeft me een stuk op weg geholpen, maar om verder te komen leek het goed om een meer lichaamsgerichte insteek te kiezen. De oefeningen van Veronique hebben me geholpen om meer contact met mijn lichaam te hebben. Ik ben me meer bewust van de signalen die mijn lijf geeft en kan daardoor meer bewust kiezen wat ik ermee doe. Ik kan mijn grenzen beter voelen en aangeven en krijg zo steeds meer regie over mijn eigen leven.

Man, 30 jaar, Consultant

Ik voel me weer mezelf. Haptonomie en Veronique hebben me enorm geholpen, om weer contact te kunnen maken met mezelf en mijn omgeving.

Na een tijd waarin ik flinke lichamelijke klachten ervoer, had ik mezelf afgeleerd om naar mijn lichaam te luisteren. Toen de klachten verminderden, kwam ik maar niet terug bij mijn eigen gevoel.

Met fijne, open gesprekken en passende oefeningen heeft Veronique mij stap voor stap geholpen om mezelf weer als een geheel te ervaren.
De therapie heeft mij bewustzijn gegeven in hoe ik reageer op mijn omgeving en met de signalen van mijn lichaam. Dit inzicht helpt me om soepeler te bewegen, zowel met mijn lichaam, als in het contact met de mensen om mij heen.”

Vrouw, 61 jaar, administratief medewerker

“Vorig jaar liep ik tegen mezelf aan, had het idee alleen maar uit een hoofd te bestaan. Opgeslokt door allerlei dingen die me geen energie gaven leek het of ik mezelf kwijt was, mijn lichaam aanhangsel was geworden en alleen maar mijn ratio benutte om te functioneren.
Ik zocht naar een combinatie van gesprek en bewustwording van lichaam en geest en zo ben ik bij Veronique terechtgekomen. Een gouden greep is achteraf gebleken, het klikte heel goed.

Veronique is warm en laat je praten, kijkt goed naar wie je bent en wat je doet, zorgt dat je bewust wordt van je denken in combinatie met voelen, iets wat ik kwijt was. Je bent goed zoals je bent maar ze houdt je door oefeningen in combinatie met gesprekken een spiegel voor die heel verhelderend werkt. Langzaam maar zeker werd ik weer een geheel en begreep ik waarom ik zo was geworden, wat ik moest doen om weer mezelf te worden en gelukkig te zijn. Het was een fijne en helende ervaring, dank Veronique!”

Vrouw, 56 jaar, JGZ/GGD medewerker

Met klachten als lage rugpijn, hoofdpijn, ‘kaakklemmen’ tijdens mijn slaap, leek het mij een goed idee om haptotherapie te gaan proberen.
Via internet kwam ik bij Veronique terecht. Al bij onze eerste afspraak voelde ik me begrepen door haar. Er speelde veel in mijn leven wat de nodige stress gaf. Ze leerde me dat ik erg veel ‘in mijn hoofd’ bezig ben. Ik denk veel en snel en vergeet dan eigenlijk meer naar mijn gevoel te luisteren.

Het voelen blijft lastig voor me, ik blijf vooral een denker. Toch heb ik veel gehad aan de haptotherapie. Ik kan Veronique aanbevelen. Het is een fijne vrouw die met humor en aandacht begeleidt.”

Man, 48 jaar, Applicatie Beheerder

De Haptotherapie sessies bij Veronique hebben mij meer besef gegeven van mijn omgang met mijn lichaam, deze heeft meer nodig dan welke ik gaf. Door dit besef kon ik werken naar meer rust in mij, zit ik nu veel beter in mijn vel en weet ik beter waar mijn energie aan te spenderen.

Daarbij heeft het mij ook geholpen om minder mijn hoofd en gedachten lijdend te maken om zo meer naar mijn gevoel te gaan, waardoor ik nu meer in balans ben, dat geef mij extra energie. Veronique weet tijdens de sessies mij te lezen en zowel scherp en kritisch als wel meelevend te zijn, dat helpt mij.”